Dissociatie

Mijn manier

Geschreven vanuit een welgemeende positie:

Ik heb veel pijn en verdriet in mijn lichaam. Ik bevind mij in een “automatische bescherming”. Ook wel genoemd: dissociatie. Mijn leed makkelijker gaan verdragen door bewust de gedachte of het gevoel te gaan verplaatsen naar iets anders of een andere plaats. Met woorden kan ik beter betuigen wat ik bedoel vanuit mijn impressie. Ondanks de dissociatie ga ik mezelf in deze blog niet laten meeslepen door mijn verdoezeling. Ik ben eerlijk op schrift. want ondanks alles voel in mezelf nog steeds in het duister en heb ik geen controle over wat ik doe,wil of ben.

Mijn leeftijd

Als we dit woord opsplitsen betekend het letterlijk: leven en tijd. Het is mijn taak of  de duur die ik heb om te leven eerlijk of oneerlijk wil (be)spelen. Zoals men wel meer zegt “het leven is een spel”. Klopt. En ik heb er de voorbije dagen een oneerlijk stuk van gemaakt. Eerder mensen misleid en bedrogen. Bewust en onderbewust. (niet in mijn blog)

  • Het spijt me

ik wil niet beginnen met het woord: sorry. Want om eerlijk te zijn voel ik geen spijt. Ik was vrij en ik voelde me goed. mijn lichaam had nood aan vrijheid. Tijd en rust. Ontsnappen aan mijn situatie.  Ik heb wel spijt dat ik het op een onvolwassen manier heb gespeeld. Ik had er ook over kunnen spreken en eventueel tot een oplossing kunnen komen met ervaren psychologen. Maar zover reikte mijn verstand zich niet opdat moment in die situatie.

SORRY. VAAK GEBRUIKT WEINIG GEMEEND.

  • Vergeef mij

Woensdag wilde/moest ik op avontuur. Ik heb mijn rugzak klaargemaakt. Gezorgd dat ik  het juiste gerief bij had en vertrokken uit de psychiatrie zonder dit te melden. De fiets op richting Antwerpen. Ik was de eerste vijftien minuten enorm bang om betrapt te worden. Eens voorbij Borgerhout voelde ik mezelf op mijn gemak. Gesetteld op een terras met mijn gezicht in de zon en omgeven door mensen. Het voelde goed aan. Van vrijwillige “opsluiting” naar vrijheid. Vergeef me dat mijn lichaam nood had aan avontuur en dat ik geen andere optie zag. Ik voelde mezelf terug een kind dat de wereld ging ontdekken. Een gelukzalig gevoel.

NEEM MIJN DAAD NIET TE KWALIJK. VERGEEF ME.

  • Dank u

Bedankt dat ik donderdag terug Erasmus kon binnenlopen. Bedankt om mij op mijn fouten te wijzen. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om even te genieten van mijn avontuur. Daar heb ik met volle teugen van genoten. Ook wil ik de ervaren psychologen bedanken dat ze geprobeerd hebben om mij op mijn zwakste moment te pakken. Mij voor (g)een keuze te zetten. Om eens diep in de wonde te wroeten en te steken. Dank u dat ik nog steeds besef dat er pijn aanwezig is. Ook al was ik mezelf hier al vrij bewust van. Maar een welgemeende dank u dat ik nu echt weet waar ik sta. Dit is niet sarcastisch.

BEDANKT DAT WORDT TE VAAK AFGEDANKT.

  • Ik hou van jullie

Mijn liefde gaat naar de persoon die mijn woensdagavond heeft binnen genomen en onderdak heeft aangeboden. Mijn excuses naar mijn geliefde, psychologen, kennissen die ongerust waren over mijn plotse verdwijning.  Mijn oneindige liefde gaan naar de persoon die mij gisteren voormiddag heeft geholpen en mij de innerlijke kracht heeft gegeven om door te blijven zetten. En mij blijft opvolgen en helpen in deze periode.

HOUDEN VAN IS DE ANDER ACCEPTEREN OM WIE HIJ IS.

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Eén gedachte over “Dissociatie”

  1. Goed dat je genoten hebt van je eigen tijd, dat is soms nodig ook al zit je daar. Je hebt er nood aan. Het is te verstaan dar degene die jou liefhebben ontzettenend ongerust waren. En dat is erg maar jij had dit nodig. Er nu kan jij terug vol goede moed alle therapieën aan. Ik snap jou tenvolle, en ik kan ook de ongerustheid van je ouders voorstellen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s